Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία σε εφορίες της Θεσσαλονίκης

Κινητοποιήσεις έξω από τις εφορίες της Θεσσαλονίκης και μαζικές εξορμήσεις πραγματοποίησαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζοντας τη δράση τους ενάντια στο νέο Φορολογικό και τη φοροεπέλαση που εξαθλιώνει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Παρεμβάσεις έγιναν στις εφορίες Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, ΣΤ, Ζ, Ε και Ι ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το λαό να συσπειρωθεί σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης και να απαιτήσει:

-- Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.

-- Να αυξηθεί το αφορολόγητο: 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί.

-- Να παγώσουν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, χωρίς προσαυξήσεις.

-- Να καταργηθεί ο πλειστηριασμός 1ης και 2ης κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης αξίας μέχρι 300.000 και μέχρι 150 τ.μ. για τετραμελή οικογένεια.

-- Να καταργηθεί η περαίωση για τους ΕΒΕ και αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων για τον προσδιορισμό εισοδήματός τους.

-- Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας.

Στην Αλεξανδρούπολη, το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια και τα χαράτσια και το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη φοροληστεία.

Αντίστοιχη συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στη φοροκαταιγίδα έγινε χτες και στη Δράμα. Στη συνέχεια τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής πήγαν στο μπλόκο των αγροτών στη Μαυρολεύκη και εξέφρασαν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ