Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
«Ενέσεις ρευστότητας» σε μεγαλοεπιχειρηματίες

Τον προγραμματισμό της συγκυβέρνησης για την τμηματική εξόφληση των εμφανιζόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, κυρίως σε μεγαλοεπιχειρηματίες, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Σταϊκούρας.

Με τις εκταμιεύσεις των δόσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών και αφήνοντας στην «άκρη» (σε ειδικό λογαριασμό) τον πακτωλό που προορίζουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπόσχονται μέχρι το τέλος του 2013 να εξοφλήσουν και τις άλλες υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και με το «κούρεμα» του χρέους που ετοιμάζουν σε κατηγορίες οφειλετών, όπως για τους προμηθευτές Υγείας, υπολογίζουν να «καθαρίσουν» με τα παλαιότερης κοπής ληξιπρόθεσμα χρέη αποδίδοντας γύρω στα 8 δισ. ευρώ, έναντι 9,2 δισ. ευρώ που εμφανίζεται σήμερα η μάζα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πληρωμές ύψους 5 δισ. ευρώ μέσα στο Α' εξάμηνο και ακόμη 3 δισ. ευρώ στο Β' εξάμηνο του 2013.

Με το σταγονόμετρο αποδίδουν τα ποσά για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο «κούρεψαν» σε ποσοστό 30%. Στο ερχόμενο δίμηνο (Φλεβάρη - Μάρτη) υπολογίζουν να εκταμιεύσουν τα ποσά για το εφάπαξ 3.500 δικαιούχων που περιμένουν στην «ουρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ