Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
108ο και 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Στοιβαγμένα νήπια σε ακατάλληλες συνθήκες

Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν, καθημερινά, τα νήπια του 108ου και 5ου Νηπιαγωγείου Αθηνών (Πολύγωνο), τα οποία συστεγάζονται σε ένα χώρο, που σε καμία περίπτωση δεν πληρεί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Οσα περιγράφονται στο υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 108ου Νηπιαγωγείου, προς την Περιφερειακή Εκπαίδευση είναι αποκαλυπτικά:

Τα νήπια στεγάζονται σ' ένα ισόγειο πολυκατοικίας με δύο μικρές αίθουσες των 30 τ.μ. η κάθε μία. Τα δύο νηπιαγωγεία λειτουργούν με τον ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα (25 μαθητές). Στο ένα τμήμα και τα 25 παιδιά παρακολουθούν ολοήμερο, ενώ στο άλλο τα 13 παρακολουθούν κλασικό τμήμα και τα υπόλοιπα 12 ολοήμερο. Ο μεικτός αυτός τρόπος λειτουργίας έχει ως συνέπεια τα νήπια που δήλωσαν κλασικό τμήμα να βλέπουν άλλη νηπιαγωγό κάθε δεύτερη βδομάδα!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, για τα 50 νήπια υπάρχουν μόνο 2 τουαλέτες. Σε έναν επιπλέον χώρο των 15 τ.μ. (εκτός των 2 αιθουσών των 30 τ.μ.), στεγάζονται τα γραφεία των εκπαιδευτικών και ο εκπαιδευτικός χώρος. Στο χώρο αυτό είναι και τα ρολόγια της ΔΕΗ της πολυκατοικίας! Οσο για αυλή; 60 τ.μ. στην μπροστινή πλευρά της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να συγκρούονται μεταξύ τους και οι εκπαιδευτικοί να προσπαθούν να τα προστατέψουν από το να μη χτυπήσουν! Οπως είναι φανερό απ' όλα τα παραπάνω υπάρχει και θέμα ασφάλειας για τα νήπια, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το κτίριο βρίσκεται σε ανηφορικό δρόμο και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η οργανωμένη διαφυγή των παιδιών θα είναι πολύ δύσκολη.

Μετά από 10 και πλέον χρόνια έχει απαλλοτριωθεί από το δήμο οικόπεδο σε κοντινό σημείο, ώστε να στεγαστούν τα δύο νηπιαγωγεία. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 108ου Νηπιαγωγείου απαιτεί σε αυτό το χώρο να κατασκευαστεί κτίριο, που να καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις και τους όρους για μια σωστή υλικοτεχνική υποδομή, για τη στέγαση των δύο νηπιαγωγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ