Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
φωτό 1

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πιέρρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, Γεωπόνος από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας, ήταν μέλος της ΟΚΝΕ προπολεμικά, καθοδηγητικό στέλεχος στο αγροτικό τμήμα και υπεύθυνος Τύπου και Πληροφοριών στη ΝΕ Λακωνίας, με έδρα το Κρυονέρι Οιτύλου (μαζί με τον Νίκο Κατσώρχη) από τον Πύργο Διρού, χειριστή ασυρμάτου, πολυγράφου, γραφομηχανής κ.λπ. ). Συνελήφθη από ΜΑΥδες στον Πάρνωνα, μαζί με τους συντρόφους του το 1948. Καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο Τρίπολης, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αίγινας και εκτελέστηκε στις 2 Φλεβάρη 1949, μαζί με τους συντρόφους του: ΣΠΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ, ΔΡΑΚΟΠΥΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ και ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΟ (Καπετάν Λυσαίο).

Στην άσβεστη μνήμη του, η ανιψιά του Κατερίνα, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Λακωνίας του ΚΚΕ.

***

Φωτο 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ που ήταν πάντα δίπλα στο ΚΚΕ και πέθανε στη Σουηδία, όπου ζούσε σαν μετανάστης, η σύζυγός του Αννούλα προσφέρει για τον «Ριζοσπάστη» 1.000 κορόνες, μέσω ΚΟΒ Μάλμο.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου παιδιού, ΣΑΡΑΝΤΗ (ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ), που «έφυγε» άδικα στα 37 χρόνια του, επίσης, στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ (καπετάν Νικήτα), και του ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Σαραντόπουλος Χαράλαμπος


ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ