Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κρίνεται η πρωτιά στο ΣΕΦ

Για τη Δευτέρα μεταφέρεται το ενδιαφέρον στη 15η αγωνιστική της Α1 ανδρών, αφού ναι μεν το κυρίως πιάτο της θα... σερβιριστεί σήμερα και αύριο, εντούτοις η κόντρα των «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ (19.00, ΕΤ1) συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αναπάντεχη ήττα των «ερυθρολεύκων» στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή, καθώς επί της ουσίας η μάχη του... τίτλου ξανάρχισε. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κόντρας, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια -εκτός... δεύτερου απροόπτου- θα καθορίσει το σκηνικό που θα επικρατήσει στη σειρά των τελικών (βλ. πλεονέκτημα έδρας). Παράλληλα, με δεδομένο ότι οι δυο αντίπαλοι σε λιγότερο από μια εβδομάδα (Κυριακή 10/2) θα τα ξαναπούν στον τελικό Κυπέλλου, το αποτέλεσμα έχει και τη δική του ξεχωριστή σημασία για λόγους ψυχολογίας.

Για τους «ερυθρόλευκους» ο στόχος είναι η δεύτερη νίκη (αφού είχαν επικρατήσει και στο ΟΑΚΑ) επί των «πρασίνων» ώστε να τελειώσει από τώρα η υπόθεση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και να αποκτήσουν το πάνω χέρι στη μάχη για το πρωτάθλημα. Για το πρακτικό ζήτημα της πρωτιάς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και το πλεονέκτημα της ήττας, αρκεί αυτή να είναι με διαφορά λιγότερη από τους τέσσερις πόντους (είχαν νικήσει στο ΟΑΚΑ 64-60). Φυσικά αυτή η περίπτωση αφορά στο πρακτικό μέρος, καθώς ψυχολογικά μια δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα - και αυτή τη φορά από τον αιώνιο αντίπαλο - δε θα ήταν και ό,τι καλύτερο για το κλίμα στην ομάδα.

Στην αντίπερα όχθη, στον Παναθηναϊκό, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να πάει χαμένο το... δώρο του ΠΑΟΚ. Αν και ο αρχικός στόχος είναι η νίκη, η υπερκάλυψη της διαφοράς της ήττας στο ΟΑΚΑ (που θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα) υπάρχει στο μυαλό τον «πρασίνων».

Στα αγωνιστικά ζητήματα και οι δυο προπονητές - Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός) και Πεδουλάκης (ΠΑΟ) - συμφωνούν πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και ότι το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρώτου γύρου, καθώς και στις δυο ομάδες έχουν αλλάξει πολλά.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα, ΣΗΜΕΡΑ: Κολοσσός Ρόδου - Ηλυσιακός (16.00), Περιστέρι - Πανιώνιος (16.00, ΕΤ1). ΚΑΟΔ - Απόλλων Πάτρας (16.00), Αρης - Ρέθυμνο (18.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ικαρος - ΠΑΟΚ (17.00, ΕΤ3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ