Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ «ΜΗΤΕΡΑ»
Πρόκληση χωρίς προηγούμενο η αίθουσα εθελοντών

Ο πιο αποτελεσματικός εθελοντισμός είναι ο αγώνας των εργαζομένων με πνεύμα αυτοθυσίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τονίζει η παράταξη

Η φροντίδα των παιδιών απαιτεί αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δε μπορεί να εναπόκειται σε περιστασιακή προσφορά υπηρεσιών
Η φροντίδα των παιδιών απαιτεί αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δε μπορεί να εναπόκειται σε περιστασιακή προσφορά υπηρεσιών
Πρόκληση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο χαρακτηρίζει η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Κέντρων Βρεφών «Μητέρα» την απόφαση της διοίκησης του Κέντρου για τα εγκαίνια μιας αίθουσας εθελοντών.

«Σεβόμαστε, συνεχίζει η ανακοίνωση, τον απλό εθελοντή που θέλει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στα παιδιά. Θέλουμε όμως να τους πούμε κάτι. Η εθελοντική προσφορά δεν μπορεί να εξασφαλίσει συνολικά τη φροντίδα και αποκατάσταση των παιδιών και ιδιαίτερα του εγκαταλελειμμένου και κακοποιημένου παιδιού. Είναι υποχρέωση του κράτους με υψηλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες να στηρίζει και να εξασφαλίζει αυτά τα παιδιά. Προβάλλουν τον εθελοντισμό για δύο λόγους. Γιατί, από τη μια μεριά, θέλουν να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες στον τομέα της Πρόνοιας και σε άλλους τομείς και, από την άλλη μεριά, να ανοίξουν το δρόμο για τον εμπορικό εθελοντισμό των διαφόρων ΜΚΟ και φιλάνθρωπων που φτάνουν και μέχρι και την εμπορία παιδιών».

Η παράταξη απευθύνει πρόσκληση προς τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες του Κέντρου να συντονίσουν τα βήματά τους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της Πρόνοιας και του Κέντρου Βρεφών Μητέρα που δίνουν τη μάχη για:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, υψηλής ποιότητας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης μέσω των διαφόρων ΜΚΟ, στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς. Δεν μπορεί το εγκαταλελειμμένο παιδί ή η υιοθεσία να αφήνεται στα χέρια των ιδιωτών, πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Αμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση του Κέντρου Βρεφών Μητέρα και των άλλων δημόσιων κέντρων προστασίας του παιδιού με βάση τις ανάγκες.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης

Οχι στις περικοπές, στους μισθούς, στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο πιο αναγκαίος και αποτελεσματικός εθελοντισμός είναι ο εθελοντισμός στον αγώνα των εργαζομένων με πνεύμα αυτοθυσίας ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Κεφαλαίου και της ΕΕ και στην εξουσία των μονοπωλίων. Για μια άλλη κοινωνία και εξουσία που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ