Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δέκα τμήματα δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας!

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσουν τα πτυχία κάποιων σπουδαστών να μείνουν «κενό γράμμα»

Δέκα τμήματα ειδικότητας των ΕΠΑΣ Πρέβεζας δεν έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς ούτε μια ώρα μάθημα ειδικότητας, επειδή δεν έχουν διοριστεί ακόμη εκπαιδευτικοί. Η τραγική αυτή κατάσταση, που επικρατεί για τα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών οικογενειών που είναι η πλειοψηφία των παιδιών που σπουδάζουν στις ΕΠΑΣ, αναδείχθηκε κατά τη χτεσινή περιοδεία του ΠΑΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Τα κενά των αναπληρωτών καθηγητών δεν έχουν καλυφθεί μέχρι και σήμερα, αν και έληξε το α' τετράμηνο παρά τα συνεχή υπομνήματα της διεύθυνσης προς το υπουργείο Παιδείας. Ο λόγος είναι οι χαμηλές πιστώσεις. Τα κονδύλια, δηλαδή, που διατέθηκαν δεν επαρκούν για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα οι μαθητές σε 10 τμήματα να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα ειδικότητας.

Αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές, όχι μόνο να χάσουν τη χρονιά, αλλά τα πτυχία τους, σε περίπτωση που τελικά τα πάρουν, να αποδειχθούν «κενό γράμμα» επειδή η μη συμπλήρωση των αναγκαίων ωρών για τη ολοκλήρωση των κύκλων μαθημάτων θα καθιστά άκυρο το όποιο πτυχίο.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε, επίσης, η ανάγκη να διασφαλιστεί η παροχή ενός μικρού γεύματος στους μαθητές των ΕΠΑΣ και των εσπερινών σχολείων, αφού στην πλειοψηφία τους οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο μετά την εργασία τους και πολλοί έρχονται, όχι μόνο από χωριά του νομού αλλά ακόμα και από πόλεις γειτονικών νομών όπως τη Βόνιτσα.

Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα θα πάρει πρωτοβουλίες για να ανοίξει το ζήτημα. Να αποτελέσει υπόθεση των εργαζόμενων γονιών η άμεση κάλυψη των κενών στην ΕΠΑΣ σε όλες τις ειδικότητες με έκτακτο κρατικό κονδύλι. Να τεθεί στο επίκεντρο η πάλη για:

- Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, το οποίο θα παρέχει στους μαθητές υψηλής ποιότητας γενική μόρφωση.

- Δίχρονη Τεχνική - Επαγγελματική εκπαίδευση, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης φοίτησης, σε Δημόσιες Τεχνικές Σχολές, που θα παρέχουν υψηλή τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ