Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Τραγούδια που επιμένουν

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου και ο Γιάννης Μηλιώκας, στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111), από 15 Φλεβάρη, πλησιάζουν με νέο τρόπο μια σειρά από καινούρια και παλιά τραγούδια, από αυτό το είδος του τραγουδιού που δε γερνάει. Τραγούδια που αγαπάμε όλοι, που τα μουρμουρίζουμε όλοι. Τραγούδια που μας ενώνουν σε μια συντονισμένη αναπνοή που γίνεται αίσθημα και συλλογικότητα.

«Τραγούδια που επιμένουν», μια μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Από τότε που ο Δήμος Μούτσης ηχογράφησε με έναν νεαρό από τη Θεσσαλονίκη την «Ελευσίνα» πάνε πολλά χρόνια. Πολλά άλλαξαν, πολλές ελπίδες διαψεύστηκαν, πολλές αγάπες ξεχαστήκανε. Υπάρχει όμως κάτι που επιμένει. Κάποια τραγούδια. Ερχονται και ξανάρχονται στο στόμα μας για καινούριους έρωτες, για καινούριες ελπίδες, για καινούριες διαψεύσεις. Ποιο είναι άραγε το μυστικό αυτών των τραγουδιών που όχι μόνο δε σβήνουν αλλά, αντιθέτως, προσαρμόζονται στις καινούριες προσδοκίες και στις καινούριες μελαγχολίες μας;

Τρεις σημαντικές και άφθαρτες φωνές, τρεις καλλιτέχνες που δεν εκτέθηκαν ποτέ σε εύκολες «αγορές», τρεις άνθρωποι που διαφύλαξαν το καλλιτεχνικό τους αίτημα με επιμονή, ενώνονται για να ψηλαφίσουν το μυστικό των τραγουδιών που μας δένουν. Των τραγουδιών που επιμένουν. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται τραγούδια που επιμένουν. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 15 Φλεβάρη στις 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ