Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντιδρά στην ίδρυση του κλαδικού συνδικάτου

Απειλεί με διαγραφές όσα μέλη του συμμετέχουν στο κλαδικό!

Με διαγραφή απειλεί η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ και Ν. Αττικής τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Οι εκλογές του νεοϊδρυθέντος κλαδικού συνδικάτου που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 3ος όροφος) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αττικής επικαλείται γνωματεύσεις εργατολόγων (δεν αναφέρει ποιων) που παρουσιάζουν το σωματείο στα ΕΛΤΑ ως κλαδικό συνδικαλιστικό φορέα για να πει ότι «απαγορεύεται ρητά η πολλαπλή συμμετοχή των εργαζομένων σε επαγγελματικά σωματεία» και συνεπώς «οι συνάδελφοι που θα λάβουν μέρος στις διαδικασίες του παραπάνω σωματείου (σ.σ. εννοεί το ΣΕΤΤΑ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ από το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής χωρίς άλλη διαδικασία»!

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στα ΕΛΤΑ και σημειώνει ότι το ΣΕΤΤΑ είναι «επαγγελματικό κλαδικό σωματείο» ενώ το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής δεν είναι κλαδικό αλλά «οργάνωση στα πλαίσια της επιχείρησης και του έργου». Ο ισχυρισμός της πλειοψηφίας, επισημαίνει το ΣΕΤΤΑ, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα «γιατί φοβούνται τη συσπείρωση και τη δράση των εργαζομένων σε ενιαία κλαδική βάση». Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία αυτή «απειλώντας με δήθεν διαγραφές με σκοπό να τους αποτρέψουν (σ.σ. τους ταχυδρόμους) από το νόμιμο δικαίωμά τους να είναι μέλη» του ΣΕΤΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ