Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Τη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) του Δήμου Ροδίων και τη δημοτική παράταξη, που οι δυνάμεις της προέρχονται από τη ΝΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση, την οποία στηρίζει ανοιχτά η προερχόμενη από τη ΝΔ δημοτική παράταξη παρά τις διαφωνίες της σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Ακόμα η Γραμματεία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των εργαζομένων από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που ως μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) λένε ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αλλά ως δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν υπέρ της ή ψηφίζουν τον προϋπολογισμό που την προβλέπει ως σχεδιασμό. Επίσης, αναδεικνύουν την ευθύνη του προέδρου (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου στην καθαριότητα που ισχυρίζεται ότι παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, αλλά συμμετάσχει στο ΔΣ του ΕΚΡ με την παράταξη που την ψηφίζει.

Η Γραμματεία επισημαίνει πως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σημαίνει αύξηση των δημοτικών τελών, μαζικές απολύσεις εργαζομένων, υποβάθμιση των υπηρεσιών. «Υπάρχει ήδη - σημειώνει η Γραμματεία - ευρωπαϊκή εμπειρία, σε μια σειρά μεγάλους δήμους όπου αυτό έγινε. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάζεται ακόμα και η επαναδημοτικοποίηση των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων, αλλά βέβαια πάντα στη βάση της αντιλαϊκής ανταποδοτικότητας».

Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ. Καλούν ταυτόχρονα τα σωματεία, την εργατική τάξη όλου του νησιού να αγωνιστούν για: Τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης σε αποκομιδή και διαχείριση. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές. Να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων που ήδη υπάρχει για το εργατοτεχνικό προσωπικό μέχρι το 2016. Διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους. Τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, σε συνδυασμό με το δραστικό περιορισμό του ρεύματος των σύμμεικτων και την ορθολογική μεταφορά. Για άμεση προώθηση ουσιαστικών δράσεων ήπιας ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, περιλαμβανομένων και των οργανικών αποβλήτων. Για διαμόρφωση Εθνικού Σχεδιασμού με χρηματοδότηση αποκλειστικά από κεντρικούς δημόσιους πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ