Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Κοινωνική Πρόνοια - ΙΚΑ

Βαγγέλης Κεφαλωνίτης, Συνταξιούχος ΙΚΑ, Περιστέρι. Μέσα από τις στήλες σου θά 'θελα να καταγγείλω τον Διοικητή του ΙΚΑ, ως υπεύθυνο για την κατάντια του Ταμείου. Δηλαδή για τα χάλια των υγειονομικών υπηρεσιών, την κακή περίθαλψη, τη μεγάλη ταλαιπωρία που τραβάμε εμείς οι ασφαλισμένοι και προ πάντων οι συνταξιούχοι.

Στις 19-3-01, χειρούργος γιατρός του Υπ/τος ΙΚΑ Περιστερίου, που τον επισκέφθηκα, μου έδωσε παραπεμπτικό για παρακλινικές εξετάσεις(αγγειολογικές). Ομως το Υπ/μα ΙΚΑ Περιστερίου δεν έχει γιατρό αγγειολόγο, όπως και τα Κεντρικά Ιατρεία της Αθήνας. Ετσι μου συνέστησαν να κλείσω ραντεβού στο 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ(οδός Καυταντζόγλου, Πατήσια). Και έτσι λοιπόν έκανα. Και εκεί μου έκλεισαν ραντεβού για.... τις 6 Ιούνη 2001, δηλαδή μετά από δυόμισι περίπου μήνες! Αν είναι δυνατόν.

Με αγανάκτηση λοιπόν ρωτώ τον κ. Διοικητή να μου πει για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση των ραντεβού, όταν μάλιστα ο άρρωστος πρέπει να κάνει αμέσως τις εξετάσεις του; Για όλα αυτά τα δεινά που τραβάμε με την περίθαλψή μας, υπεύθυνοι είναι οι κυβερνώντες μας και ο μόνος δρόμος της απαλλαγής μας από αυτά, είναι ο δρόμος του αγώνα για να γκρεμίσουμε το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα που μας τυραννά, μια για πάντα.

Θανάσης Πορφύρης, Συνταξιούχος Οξιά Ιωαννίνων. Για τα χάλια της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας μας, είναι πλήρης η αδιαφορία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τους συνταξιούχους.

Ως παράδειγμα αναφέρω τον εαυτό μου. Είμαι υπερήλικας και με την υπόδειξη του υπουργείου Υγείας, πρέπει να κάνω κάθε χρόνο δυο αντιγριπικά εμβόλια, που παραχωρούνταν δωρεάν. Φέτος όμως, η τακτική άλλαξε, χορηγούνται μεν δωρεάν, αλλά πρέπει να τα κάνεις μόνο στα ιατρεία του ΙΚΑ. Πήγα πράγματι δυο φορές στο ΙΚΑ, όμως εμβόλια δεν υπήρχαν, οπότε αναγκάστηκα να τα πάρω από το ελεύθερο εμπόριο, χωρίς συνταγή γιατρού. Ο επίλογος της ιστορίας είναι ότι οι άρρωστοι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα! Αν αυτό λέγεται Κοινωνική Πρόνοια, κρίνετέ το εσείς.

Η προοπτική για το μέλλον είναι ακόμη πιο δυσοίωνη και για τα άλλα Ταμεία, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδεύουν προς τη χρεοκοπία. Η πρόταση του υπουργείου Υγείας να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι αγρότες στον ΟΓΑ τα φάρμακα, δεν είναι μόνο προσβολή, αλλά και αίσχος. Το χωριό μας είναι ένα απ' τα ορεινά του Γράμμου και το λεωφορείο κάθε Πέμπτη κατεβάζει τους αγρότες στην Κόνιτσα όπου μένουν 4 ώρες για ψώνια και επίσκεψη στο γιατρό, όπου τους γράφει φάρμακα, τα αγοράζουν και μετά πρέπει να τρέχουν να βρουν γραφείο του ΟΓΑ (που δεν υπάρχει εκεί) για να πάρουν πίσω το αντίτιμο των χρημάτων τους. Ποιος αγρότης και αγρότισσα θα μπει στην ταλαιπωρία να ψάχνει να βρει, το ανύπαρκτο γραφείο του ΟΓΑ;

Η κυβέρνηση είναι όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, υποταγμένη στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ξένη στα προβλήματα της χώρας μας. Ο λαός με την πολύμορφη πάλη του θα ανατρέψει αυτήν την ολέθρια αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ