Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ - ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ Χωρίς εκπλήξεις ήταν η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη Πέμπτη, καθώς το βασικό επιτόκιο διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%, όπως αναμενόταν από τις «αγορές» και τους οικονομολόγους. Η οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη αναμένεται να συνεχιστεί το πρώτο μέρος του 2013, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, τονίζοντας όμως ότι αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη αργότερα εντός του έτους.

BP - ΠΡΟΣΤΙΜΟ Tο συνολικό ύψος των προστίμων που θα καταβάλει η ΒΡ, για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, ενδέχεται να εκτιναχθεί στα 90 δισ. δολ. καθώς οι απαιτήσεις αποζημίωσης από πλευράς αμερικανικών πολιτειών και τοπικών αρχών φθάνουν στα 34 δισ. δολάρια. Την είδηση δημοσίευσαν οι «Financial Times» επικαλούμενοι ανακοίνωση του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού, που αναφέρεται στις διεκδικήσεις των πολιτειών Αλαμπάμα, Μισισίπι, Φλόριντα και Λουιζιάνα.

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑ Σημαντική πτώση της τάξης του 25% σημείωσαν το 2012 οι αγοραπωλησίες κατοικιών στη Γαλλία, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της ένωσης μεσιτικών γραφείων της χώρας (FNAIM). Βάσει αυτών, ναι μεν οι τιμές κατέγραψαν οριακή αύξηση της τάξεως του 0,8% σε σχέση με το 2011, ωστόσο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Νορμανδία και τη Βρετάνη, οι τιμές κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση, δείγμα της αυξανόμενης ανισότητας μεταξύ των επιμέρους επαρχιών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ