Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Υπόμνημα με νέες αξιώσεις στην κυβέρνηση

Σε ρόλο κομιστή των αξιώσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών με το μανδύα του εκπροσώπου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κ. Μίχαλος.

Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του κεφαλαίου για τη «μάχη» της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής, όπου με φόντο τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, έκανε τις όποιες μοιρασιές κονδυλίων σε τμήματα της πλουτοκρατίας, ο Κ. Μίχαλος εκτίμησε για λογαριασμό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί ότι «υπάρχουν ακόμα περιθώρια για εισροή πρόσθετων πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία που θα βοηθήσουν για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη».

Στη διάρκεια της συνάντησης παρέδωσε στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τις θέσεις των επιμελητηρίων, που εν πολλοίς ταυτίζονται με τις αξιώσεις του κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων αξιώνουν να μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος των επιχειρηματιών που κλιμακώνεται μέχρι 35%, αντικαθιστώντας όλους τους συντελεστές με έναν ενιαίο στο ποσοστό του 20%, να μειωθεί η προκαταβολή φόρου κερδών σε 50% από 80%, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 10% στο όνομα της ενθάρρυνσης των επιχειρηματιών να κάνουν προσλήψεις, και κατά 50% οι εισφορές για τα τρία πρώτα χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις. Ως «βήματα για την ανάπτυξη», δηλαδή για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αξιώνουν πλήρη ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, «βελτίωση» του αναπτυξιακού νόμου, με τρόπο που να έρθει καλύτερα στα «μέτρα» του κεφαλαίου, ενεργοποίηση του νόμου για τις ΣΔΙΤ, «συστηματική και τολμηρή αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας», ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατασκευής ιδιωτικών μαρίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ