Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΜΙΑ
Αναβλήθηκε η δίκη λόγω έλλειψης μαρτύρων

Μαζικό αγωνιστικό «παρών» έδωσαν χτες οι αγρότες της Φθιώτιδας έξω από το δικαστήριο της Λαμίας, όπου οδηγήθηκαν να δικαστούν 12 αγωνιστές αγρότες, τους οποίους συνέλαβε η Αστυνομία στο μπλόκο της Λαμίας την Τετάρτη, μετά τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Ανθήλη. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 26/2, επειδή δεν παραβρέθηκε κανείς από τους πέντε μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί). Στο πλευρό των 12 διωκόμενων αγροτών βρέθηκαν πλήθος αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και σωματείων της περιοχής, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας, Στυλίδας - Αχινού και Μακρακώμης Φθιώτιδας, που δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ, απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση στα διόδια της Τραγάνας στις 4 μ.μ. Παράλληλα, στο Νομό Φθιώτιδας τα τρακτέρ συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένα: Στην Αλαμάνα (είσοδος της Λαμίας), στην ΠΑΘΕ, στο Δομοκό, στην Εθνική Λαμίας - Καρδίτσας, στην Ελάτεια, διασταύρωση Μοδίου, στις Λιβανάτες, στο 148ο χλμ. της ΠΑΘΕ και στον Μπράλο.

  • Επίσης, στη Βοιωτία τα τρακτέρ παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα: Στην Περιφερειακή Ορχομενού - Κάστρου, στη Θήβα, στο 90ό χλμ. της ΠΑΘΕ και στη διασταύρωση Βαγίων της επαρχιακής οδού Θήβας - Λιβαδειάς. Στην Εύβοια: Στο Μαντούδι, θέση Παλιουριά και στην Ιστιαία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ