Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες η δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η Συνδικαλιστική Συντονιστική Επιτροπή στο δημόσιο τομέα στο Λίβανο με βασικό αίτημα την άμεση υλοποίηση της απόφασης για αυξήσεις μισθών, η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και πέντε μήνες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.- Το «πράσινο φως» για την κατάρτιση ενός πλαισίου συμφωνίας προκειμένου να υπογραφτεί και ν' αρχίσει, στη συνέχεια, η κατασκευή αγωγών που θα μεταφέρουν αέριο από το Ιράν στη Συρία διά μέσου του Ιράκ έδωσε, χθες, η ιρακινή κυβέρνηση.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Την περικοπή άλλων 1.000 θέσεων εργασίας ως το τέλος του έτους ανακοίνωσε χτες η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία «Volvo» που έχει εξαγοραστεί από την κινεζική «Geely». Το 2012 είχαν απολυθεί άλλοι 1.100 εργαζόμενοι από την «Volvo».

ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΥ.-- Μία εργαζόμενη αγνοείται και τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στην πολυσύχναστη εμπορική περιοχή του Κάνσας Σίτι, στην πολιτεία του Μισούρι στις ΗΠΑ. Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριο και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε γειτονικά εμπορικά καταστήματα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο γερμανικός αερομεταφορέας «Lufthansa» ανακοίνωσε χτες την απόφασή του να προχωρήσει στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας άμεσα, ως μέρος του σχεδίου για τη μείωση 3.500 θέσεων, παρά τα κέρδη σχεδόν 1 δισ. ευρώ το 2012.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Συνεχίζεται, για τέταρτη ημέρα, με καθολική σχεδόν συμμετοχή η 15μερη απεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα, που κήρυξαν οι εργαζόμενοι εδάφους και αέρος της IBERIA, ενάντια στην προοπτική απόλυσης του 23% ή 3.807 εργαζομένων και στη μείωση των δρομολογίων κατά 15% φέτος.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Νέο μακελειό στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Λος Αντζελες, έγινε την Τρίτη, όταν 20χρονος φοιτητής άρχισε να πυροβολεί στο δρόμο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους τρεις πριν αυτοπυροβοληθεί.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ενοπλοι ληστές πραγματοποίησαν κινηματογραφική κλοπή διαμαντιών αξίας 37 εκατομμυρίων ευρώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν, με την αστυνομία να αναζητά οκτώ άτομα, για μία από τις «μεγαλύτερες ληστείες» στην ιστορία.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Για σύσταση καρτέλ και εναρμονισμένη τιμολογιακή πρακτική εξετάζονται από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Σλοβενίας, 16 πάροχοι φυσικού αερίου που θεωρούνται ύποπτοι για την ανταλλαγή επιχειρηματικών πληροφοριών, με στόχο τον καθορισμό συγκεκριμένης τιμής για την πώληση φυσικού αερίου.

ZAΓΚΡΕΜΠ.-- Διατροφικό σκάνδαλο με την ύπαρξη αφλατοξίνης σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα των εταιρειών «Dukat» και «Meggle» ξέσπασε στην Κροατία. Δύο από τα δείγματα βρέθηκαν σε προϊόντα που παράγονται από τις παραπάνω εταιρείες στην Κροατία και άλλα δύο δείγματα είχαν προέλευση τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Απόσυρση γαλακτοκομικών προϊόντων αναφέρθηκε και στη Σερβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ