Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ

Σε αλλαγή των συσχετισμών καλεί η ΔΗΠΑΚ

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) καλεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις εκλογές που γίνονται σήμερα, για να γίνουν όργανα πάλης για τις λαϊκές ανάγκες η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Από τις εκλογές θα αναδειχτούν το νέο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, η Εξελεγκτική Επιτροπή και οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, το οποίο θα γίνει στις 29 - 31 Μάρτη. Γίνονται σε όλα τα νοσοκομεία και κάθε νοσοκομείο θα είναι και εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου αυτού και των Κέντρων Υγείας που ανήκουν σ' αυτό. Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 π.μ. και κλείνουν στις 4.30 μ.μ.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους γιατρούς να αλλάξουν τους συσχετισμούς για να γίνουν η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ όργανα πάλης και να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού και αποφασιστικού κινήματος για:

  • Να μαζικοποιηθεί, να μαχητικοποιηθεί η λειτουργία και η δράση των σωματείων. Για ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ όργανα πάλης των γιατρών.
  • Να δυναμώσει η κοινή δράση, η ενιαία πάλη των γιατρών με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και συνολικά το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κόντρα σε διασπαστικές συντεχνιακές λογικές, ειδικευόμενοι - ειδικευμένοι, μόνιμοι - επικουρικοί ή με μπλοκάκι, γιατροί - νοσηλευτές, υγειονομικοί - ασθενείς, να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα. Οχι μόνο για να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά για να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Να οργανώσουμε έμπρακτα τη λαϊκή, ταξική αλληλεγγύη για τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, το μετανάστη. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε τη δωρεάν εξέταση, νοσηλεία και τη θεραπεία όλων. Να δείξουμε ανυπακοή και απειθαρχία στις εντολές για άσκηση της ιατρικής με κριτήριο το «κόστος», με κριτήριο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ