Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προς συμβιβασμό ΓΓΑ - ΕΠΟ

Σε νέο στάδιο πέρασαν από χτες οι σχέσεις Πολιτείας - ΕΠΟ. Από την ανοιχτή και οξεία κόντρα σε κινήσεις τακτικής, συμβιβασμών και διατήρησης των προσχημάτων και αξιοποίησης των... αδυναμιών του αντιπάλου. Υπό το «βάρος» της απειλής αποκλεισμού από τη ΦΙΦΑ, οι κυβερνητικοί παράγοντες (υπουργός Πολιτισμού Ευαγγ. Βενιζέλος, υφυπουργός Γ. Φλωρίδης, γ.γ.Α. Ν. Εξαρχος) συναντήθηκαν με τους ποδοσφαιρικούς (πρόεδρο ΕΠΟ, Κ. Αλεξανδρίδη, γγ Β. Γκαγκάτση, ταμία Δ. Κούκη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δεν παρουσιάστηκαν μ' ενιαία και αδιαίρετη γραμμή αλλά το ακριβώς αντίθετο. Κράτησαν μάλιστα αποστάσεις από τον Μητρόπουλο (...). Επιπλέον, δεν ήταν τόσο κατηγορηματικοί στις απόψεις τους. Οι «ποδοσφαιροπαράγοντες» κυρίως δε θέλησαν ν' αναλάβουν την ευθύνη αποκλεισμού και γι' αυτό ήταν πιο διαλλακτικοί. Μετά μάλιστα και από το ΔΣ αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στη ΦΙΦΑ που ουσιαστικά αναφέρει: είμαστε σε διάλογο, δώστε μας παράταση. Ετσι δείχνουν να μην υποχωρούν από τις θέσεις τους, δεν υφίσταται λόγος ενεργοποίησης του τελεσιγράφου και κρατούν ανοιχτή την πόρτα με την κυβέρνηση. Αξιοποιούν πάντως τις ενδοκυβερνητικές διενέξεις, πικάροντας τον Φλωρίδη και εκθειάζοντας τον Βενιζέλο. Χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρίδης μίλησε για «πρόσωπο που δείχνουμε εμπιστοσύνη, παρέμβαση με διάθεση για έξοδο από την κρίση» και άλλα.

Από την άλλη, η κυβέρνηση «υποχώρησε» και συζήτησε με την ΕΠΟ που ως χτες ήταν «χίλια όσα». Εξέλιξη που χρεώνεται στον Βενιζέλο, ο οποίος είναι γνωστό πως... δε λατρεύει τον Φλωρίδη. Μπήκε λοιπόν στο παιχνίδι ως... σωτήρας. Για να μην «χτυπήσει άσχημα» όμως, η συνάντηση έγινε στη ΓΓΑ και οι απόψεις που κατατέθηκαν ήταν σε δεύτερο πληθυντικό (εμείς). Η προσέγγιση στο θέμα Μητρόπουλου... έλιωσε τους πάγους. Ετσι η επιμονή στη νομιμότητα και η συνέχιση του διαλόγου (Βενιζέλος, Φλωρίδης) δεν προκάλεσαν αντίδραση από την ΕΠΟ... Ολοι λοιπόν δηλώνουν κατ' αρχήν ευχαριστημένοι και η ζωή συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ