Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»
«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»
Το θέατρο «Πόλη» ανέβασε χτες το έργο του Εντουαρντ Αλμπη «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ». Σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Το έργο, που χαρακτηρίζεται «τραγική κωμωδία», πρωτοπαίχθηκε στη Νέα Υόρκη το 1962. Εγινε τεράστια επιτυχία, κέρδισε το βραβείο «Tony» και έκτοτε παίζεται συχνά σε όλο τον κόσμο. Ο Τζορτζ (Δάνης Κατρανίδης) και η Μάρθα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ένα ζευγάρι, του οποίου η σχέση χαρακτηρίζεται από απόλυτη αλληλεξάρτηση. Ο Τζορτζ είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας της Μάρθας, κάτι που μεγαλώνει την ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Μετά από μια δεξίωση στο πανεπιστήμιο, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι Χάνι (Χρύσα Παπά) και Νικ (Παναγιώτης Εξαρχέας) στο σπίτι τους για μεταμεσονύκτιο πάρτι. Μέχρι να ξημερώσει, το νεαρό ζευγάρι εμπλέκεται στο παιχνίδι του Τζορτζ και της Μάρθας. Η βραδιά γίνεται άγρια, ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη κατάληξη.

  • Από τις 25/2, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.15), στο «Λύχνο Τέχνης και Πολιτισμού» (Χαλκιδικής 83, Γκάζι, τηλ.: 211.0121.686) η «Ομάδα κρίσης» ανεβάζει την κωμωδία της Μαριέλλης Σφακιανάκη - Μανωλίδου «Ζητείται θεία». Ποια είναι αυτή η θεία όμως και το κυριότερο πού είναι; Θα έρθει από τόπο χλοερό για να βοηθήσει τα ανίψια της; Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία, όπου κομπίνες, παραλογισμοί και παρατράγουδα μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι γεγονότων, Σκηνοθεσία: Κικής Αυγουστάτου. Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Νίκος Τσεργάς, Σωτήρης Νάνος, Ανδρομάχη Γεωργίου, Κική Αυγουστάτου, Στεφέλενα Κόνιαρη, Μιχάλης Τσικαλάκης. Σκηνικά - Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη. Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Αυγουστάτος.
  • Τη Δευτέρα, το θέατρο «Διθύραμβος» (Λητούς 6 & πλ. Αγ. Λαύρας, Μαρούσι, 6974749252, 210-7565.302) ανεβάζει το έργο «Reunion» του Ντέιβιντ Μάμετ. Σκηνοθεσία: Μελέτης Γεωργιάδης - Δήμητρα Σύρου. Σκηνογραφία: Απόστολος Πάνος - Παντελής Ποντικάκης. Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος. Μετάφραση - προσαρμογή: Κατερίνα Χιωτίνη. Σκηνοθεσία - βίντεο: Χάρης Σταθόπουλος. Παίζουν: Μελέτης Γεωργιάδης, Κατερίνα Χιωτίνη (κάθε Δευτέρα, Τρίτη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ