Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διήμερο πολύμορφης δράσης στις 27 και 28 Φλεβάρη

Κάλεσμα στους γονείς να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα λύση στα εκρηκτικά προβλήματα της εκπαίδευσης απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συντονίσουν, να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν τη δράση τους στις 27 και 28 του Φλεβάρη. Την πρώτη μέρα με μοίρασμα ανακοίνωσης σε σχολεία και στη γειτονιά, πικετοφορίες ενημέρωσης, με αφίσες και πανό. Στις 28 Φλεβάρη να προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα ταυτόχρονα σε όλη την Αθήνα, στις 2 το μεσημέρι, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΓΜΕ) έχει καλέσει τους γονείς να κάνουν το τελευταίο διήμερο του Φλεβάρη διήμερο πολύμορφης δράσης και πανεξόρμησης για τα μορφωτικά δικαιώματα που στερούν από τα παιδιά. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και σε συντονισμό με μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το κίνημα φορέων στις γειτονιές να αναδείξουν όλα όσα σκοτώνουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά έχει ήδη εξαγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 28 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, όπως και συμβολική κατάληψη της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου.

Να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών, καλεί τους εκπαιδευτικούς η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με ψήφισμα της Γενικής της Συνέλευσης. Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, συμμετέχοντας στο διήμερο δράσης, καλεί σε συσκέψεις στις 27 Φλεβάρη και τη δεύτερη μέρα σε συγκέντρωση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ