Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θολώνει τα νερά με «αντιφασιστικές» κορόνες

Επιμένει στη συγκρότηση μετώπου ενάντια στη Χρυσή Αυγή για να ξελασπώσει το αστικό σύστημα που την εξέθρεψε

Τη ναζιστική «δράση» της Χρυσής Αυγής, του μορφώματος που δημιούργησε και εξέθρεψε το ίδιο το αστικό σύστημα, χρησιμοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος για να επιτεθεί συνολικά στο ταξικό κίνημα, που αντιπαλεύει τη βάρβαρη πολιτική τους. Στόχος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να παρουσιάσει το αστικό κράτος και τους πολιτικούς διαχειριστές που συνθλίβουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, σαν τους μοναδικούς «προστάτες» τους.

Σε προχτεσινή ομιλία σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ, σε συνεργασία με τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με θέμα «η Ελλάδα απέναντι στο νεοναζισμό και τη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία», αφού αρχικά καταδίκασε «τη βία οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική», στη συνέχεια στοχοποιώντας την οργανωμένη δράση και πάλη υποστήριξε:

«Η ανοχή στο φαινόμενο της βίας ξεκινάει από το φαινόμενο της επιπόλαιης ανυπακοής, μεταβαίνει στο φαινόμενο της γενικευμένης ανομίας και τελικά οδηγείται στο φαινόμενο της αμφισβήτησης της εθνικής και πολιτειακής συνοχής». Ουσιαστικά, ανέλαβε για λογαριασμό του συστήματος να ποινικοποίηση τους λαϊκούς αγώνες, την πολιτική δράση και το ταξικό κίνημα που καλεί το λαό σε «ανυπακοή και ρήξη» με την εξουσία των μονοπωλίων.

Ο Ευ. Βενιζέλος περιφέροντας εδώ και καιρό το «σκιάχτρο» της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί με κάθε τόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και συνολικά της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, για την ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιχείρησε να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ και τους εταίρους της συγκυβέρνησης, που με την πολιτική τους τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, σαν δυνάμεις «αποτροπής» των φαινομένων του «ναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», και πρότεινε ξανά τη συγκρότηση ενός «μετώπου των κομμάτων του συνταγματικού τόξου» εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Με στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό και να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική βαρβαρότητα του αστικού συστήματος, παραλλήλισε την πρότασή του με το αντιναζιστικό μέτωπο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο «είχε εντυπωσιακό εύρος που επιτεύχθηκε γιατί ο στόχος ήταν πολύ καθαρός και εστιασμένος». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «τα κόμματα που ιστορικά έχουν κατακτήσει, όχι εύκολα, τη συμμετοχή τους στο συνταγματικό τόξο, πρέπει να συστρατευτούν χωρίς καμία επιφύλαξη στη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε «την αντιμετώπιση του εκφασισμού της κοινωνίας» με την «αντιμετώπιση του μετώπου της ανεργίας», σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές συνειδήσεις και να κρύψει ότι την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση τη γεννά το ίδιο σύστημα που υπηρετεί τα μονοπώλια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διαχειριστής και το ποιον πολιτικό μανδύα φοράει. Ο ίδιος ανέφερε ότι δε «φταίει η κακή διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε τα φαινόμενα του εκφασισμού», αφού «δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη διαχείριση».

Χτες, εξάλλου, ο Ευ. Βενιζέλος απέστειλε επιστολή στον Κ. Σημίτη για να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Σημίτης απάντησε αρνητικά. Γκρίνια σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και η επιστροφή των τεσσάρων που είχαν διαγραφεί κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Ενστάσεις εξέφρασαν η Ε. Χριστοφιλοπούλου και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ