Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρά λίγο εργατικό δυστύχημα στη Βουλή

Tους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους από την έλλειψη ή την ελλιπή εφαρμογή μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύει η παρ' ολίγον τραγωδία χτες στη Βουλή, όταν υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας βρέθηκε να κρέμεται στο κενό, πάνω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρωινή συνεδρίαση, η υπάλληλος ανέβηκε στην γυάλινη οροφή της Ολομέλειας για να καθαρίσει τα νερά από τη βροχή που έσταζαν πάνω από τα υπουργικά έδρανα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, υποχώρησε το συγκεκριμένο μέρος της οροφής με αποτέλεσμα η υπάλληλος να κρεμαστεί στο κενό, από το οποίο την τράβηξαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της Βουλής που έσπευσαν αμέσως. Από τις υπηρεσίες της Βουλής ανέφεραν ότι η υπάλληλος σώθηκε επειδή ήταν δεμένη με ζώνη και έτσι απλώς κόπηκε στο χέρι από τα τζάμια.

Αποφεύχθηκε παρ' ολίγον τραγωδία, είπε αναφερόμενος στο περιστατικό ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης τονίζοντας ότι επιχειρήθηκε η αποκατάσταση ζημιάς σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο. Η υποτίμηση, είπε, κινδύνων ασφαλείας, έχει πολλές φορές τραγικές συνέπειες για τη ζωή εργαζόμενων σε τόπους δουλειάς και δε θέλει καμιά υποτίμηση των ελλείψεων και των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να παίρνονται.

Το κόμμα μας τόνισε ζητά άμεση καταγραφή ζημιών και έγκαιρη αποζημίωση και στήριξη πληγέντων. Υπενθύμισε τέλος ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων για να αντιμετωπίζονται αυτού του είδους τα καιρικά φαινόμενα, αφού η έλλειψη τέτοιων μέτρων έχει τραγικές συνέπειες για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ