Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων

Με ελικόπτερο το οποίο είχε νοικιαστεί από εταιρεία που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, να γίνει απόδραση του βαρυποινίτη Π. Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο, με πλήρωμα τον πιλότο και τον μηχανικό και, όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε 4 άτομα - 2 άντρες και 2 γυναίκες - από τη Ζαγορά Πηλίου, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιβίβαση των ατόμων, το πλήρωμα εξαναγκάστηκε να μεταβεί σε περιοχή των Τεμπών, όπου αποβίβασε τις δύο γυναίκες και έμειναν οι δύο άνδρες, ένας Ελληνας που πρόσφατα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού και ένας Αλβανός που είχε παραβιάσει την άδεια από τις ίδιες φυλακές.

Στη συνέχεια, το ελικόπτερο κατευθύνθηκε προς τις φυλακές των Τρικάλων. Φτάνοντας εκεί, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων κι έριξε ανεμόσκαλα για να τη χρησιμοποιήσει ο Π. Βλαστός, ο οποίος στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί έπεσε στο έδαφος και υπέστη κάταγμα γνάθου και αριστερού καρπού. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο έβαλε, με πολεμικό τουφέκι, κατά των αστυνομικών της εξωτερικής φρουράς και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι και ανταπέδωσαν.

Από τα αστυνομικά πυρά τραυματίστηκε ο μηχανικός του ελικοπτέρου - φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο αριστερό του χέρι - και προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά σημεία του σκάφους, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να προσγειωθεί στο χώρο στάθμευσης των φυλακών, όπου αστυνομικοί, μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ακινητοποίησαν τους επιβαίνοντες. Αίτηση για άμεση διακομιδή του Π. Βλαστού σε νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, κατέθεσαν χτες, οι συνήγοροι υπεράσπισής του Α. Αγγελέτου και Φρ. Ραγκούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ