Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διήμερο δράσης για την Παιδεία

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι

Σε διήμερη πολύμορφη δράση για τα μορφωτικά δικαιώματα που στερούν από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών καλεί αύριο και μεθαύριο η ΑΣΓΜΕ τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων σε συντονισμό με μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και φορείς στις γειτονιές. Να απαιτήσουν εδώ και τώρα: Αμεση πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών κενών με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση, ούτε μία τάξη πάνω από 20 παιδιά. Οχι στο ΠΔ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών για τις λειτουργικές δαπάνες. Δωρεάν μίνι γεύμα σε όλα τα παιδιά. Κρατικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών για όλα τα παιδιά. Δωρεάν φως, νερό και θέρμανση για όλα τα σχολεία, κατάργηση των φόρων που βαρύνουν τις σχολικές επιτροπές.

Για αύριο Τετάρτη προγραμματίζονται εξορμήσεις στα σχολεία και στις γειτονιές.

Την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι προγραμματίζονται συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμοί δρόμων.

  • Στην Αθήνα:

-- Οι Ενώσεις Βορείων, Ανατολικών, Νοτίων Συνοικιών και τις Ενώσεις 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

-- Οι Ενώσεις της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας, Γαλατσίου, Μεταμόφωσης, Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πατησίων.

-- Οι Ενώσεις Γονέων Δυτικών συνοικιών και Ελευσίνας στη στάση του μετρό «Αγιος Αντώνιος».

  • Στον Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και συμβολική κατάληψη της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, συμμετέχοντας στο διήμερο δράσης, καλεί αύριο σε συσκέψεις και την Πέμπτη σε συγκέντρωση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ