Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΡΑΚΗ
Προσαγωγές μαθητών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου του τόπου τους στις πολυεθνικές και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τη λειτουργία μεταλλουργίας χρυσού, είναι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θράκης, παρά την επιχείρηση καταστολής που συνεχίζεται με διαρκείς προσαγωγές κατοίκων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Χτες στη Χαλκιδική, η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών. Αμεσα απάντησαν οι μαθητές του Λυκείου Ιερισσού. Σε ένδειξη συμπαράστασης προχώρησαν σε αποχή και συγκέντρωση αλληλεγγύης και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή του. Οι δύο μαθητές μετά από δύο ώρες κράτησής τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, επαναβεβαίωσε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή. Και αποφάσισε να επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να ζητήσει να μην εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να μην αδειοδοτηθεί η εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ