Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Διαχειριστικά ζόρια διαπιστώνουν ΕΕ - ΔΝΤ

Μέτρα θωράκισης του νομικού οπλοστασίου και ποινικές διώξεις απέναντι σε ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά

«Δυσκολίες» και διαχειριστικά ζόρια στην είσπραξη των ασήκωτων φόρων από τα λαϊκά νοικοκυριά διαπιστώνει έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ. Βλέπουν επίσης μπροστά τους νέες τρανταχτές αστοχίες και ως προς το μάζεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου σωρεύονται στα κιτάπια της Εφορίας. Για οριστική διαγραφή προορίζουν τα φέσια μιας μικρής δράκας πλουτοκρατών, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ, τα οποία και θεωρούν ανεπίδεκτα είσπραξης...

Σε αυτό το πλαίσιο επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε βάρος της «μαρίδας», και προτείνουν τη θωράκιση του νομικού οπλοστασίου που έχει στη διάθεσή του το κράτος των καπιταλιστών. Η έκθεση τονίζει ότι «πρέπει να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί για την παραπομπή στον εισαγγελέα» τους οποίους βρίσκουν ιδιαίτερα ελαστικούς, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ευρύτερη βάση ποινικών διώξεων».

Με την ελπίδα να βάλουν στο χέρι τους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια προτείνουν διαχειριστικές τεχνικές στη στελέχωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες αιχμής κατά της φοροδιαφυγής είναι με λειψό και ηλικιωμένο προσωπικό. Στη πρεμούρα τους να διαμορφώσουν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που να ανταποκρίνεται στις επιταγές της εγκληματικής πολιτικής του κεφαλαίου θυμήθηκαν τα... αντικίνητρα από τη διάλυση των ειδικών μισθολογίων, επίσης και τη συνεχιζόμενη αποψίλωση του προσωπικού που προκύπτει από τον κανόνα για μια πρόσληψη σε 5 αποχωρήσεις εργαζομένων. Από τα παραπάνω προκύπτουν ανάγλυφα τόσο οι αντιφάσεις όσο και τα διαχειριστικά ζόρια της πολιτικής που εφαρμόζουν.

Η συγκέντρωση των φόρων από το λαό ήταν στην ατζέντα της χτεσινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Οι αποκλίσεις από τους στόχους τους διευρύνονται και για το μήνα Φλεβάρη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η καταγραφόμενη πτώση (σε σχέση με το Φλεβάρη του 2012) ξεπερνά το 15%. Απάτη ολκής αποδείχνεται η κυβερνητική προπαγάνδα τάχα για το στρίμωγμα των πλουτοκρατών που φυγάδευσαν κεφάλαια στις τράπεζες του εξωτερικού. Το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι από αυτούς που κάλεσαν για «έλεγχο» τους γύρισε την πλάτη, προφανώς γιατί δεν είχε λόγους να ανησυχεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ