Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αναδρομική» συναυλία Β. Δημητρίου

Ενας από τους σημαντικότερους, πολυγραφότατους και βραβευμένους συνθέτες μουσικής για το θέατρο, και όχι μόνον, ο Βασίλης Δημητρίου συμπληρώνει 45 χρόνια ενός πολυποίκιλου μαγευτικού ταξιδιού στους τόπους της ελληνικής μουσικής, έχοντας φιλοτεχνήσει μουσικές και τραγούδια για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση («Ω τι κόσμος μπαμπά!», «Παλίρροια», «Φαύστα» και «Μήδεια» του Μποστ, αριστοφανικές κωμωδίες). Μια επιλογή από το πλούσιο έργο του θα παρουσιαστεί στο «Παλλάς» (4/3, 8 μ.μ.), με συμμετοχή του συνθέτη και τις εξαιρετικές φωνές των Μανώλη Μητσιά, Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη, Ρίτας Αντωνοπούλου και Ηρώς Σαϊα. Τίτλος της συναυλίας «Σ' αυτή τη χώρα των θαυμάτων».

Θα ακουστούν παλιά τραγούδια - μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, που πρωτοερμήνευσαν οι: Σωτηρία Μπέλλου, Στράτος Διονυσίου, Δήμητρα Γαλάνη, κ.ά., σε στίχους Νάνου Βαλαωρίτη, Μάνου Ελευθερίου, Βαγγέλη Γκούφα κ.ά. και νεότερα. Τραγούδια όπως το «Πόσο πολύ σ' αγάπησα», τραγούδια από τα σίριαλ «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός», «Η αγάπη άργισε μια μέρα» κλπ.

Εκτός από τις παλιές του δημιουργίες, ο Βασίλης Δημητρίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε κοινό το τελευταίο του έργο «Συντομογραφίες» (ποίηση Γιάννη Κακουλίδη) με βασικό ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μανώλης Καραντίνης, Αντρέας Καραντίνης, Αντώνης Δελαπόρτας, Κώστας Μερετάκης, Αντώνης Κουλούρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Πολίτης, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ