Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι λογικές της αγοράς επέβαλαν την αναδιάρθρωση

Η «λογική της αγοράς» επέβαλε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο, όπως παραδέχτηκε χτες -σε σχετική συνέντευξη Τύπου- ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Παπακωνσταντίνου. Να θυμίσουμε ότι η τρικομματική πλειοψηφία στη Βουλή (αποδεχόμενη το αίτημα των ποδοσφαιρικών παραγόντων) ψήφισε (στα μέσα Γενάρη) τη σχετική διάταξη.

Από τη νέα περίοδο θα υπάρχουν πλέον μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες (Super League, Football League) και μια ερασιτεχνική, η «Γ' Εθνική» (θα προκύψει από τη συγχώνευση Football League 2 και Δ' Εθνικής). Και αυτό μόνο λίγο καιρό μετά την (ελεγκτέα για τη νομιμότητά της) απόφαση ΕΠΟ, Super League, Football League/Football League 2 για αύξηση των ομάδων.

Κατά τον αναπληρωτή πρόεδρο «αντίθετα με τη λογική της αγοράς, το ελληνικό ποδόσφαιρο παρήγαγε περισσότερες κατηγορίες (και ομάδες) από όσες μπορούσε να καταναλώσει»... Δημιουργούν λοιπόν πλαίσιο καλύτερης εμπορευματοποίησης. Προσδοκία τους «να προσφέρουμε στο σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με βάση το ποδόσφαιρο μια πολύ καλή και με πανελλαδική συγκρότηση κατηγορία για εμπορικές, χορηγικές, διαφημιστικές και άλλες συμφωνίες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ