Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρή καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Σοβαρές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος στελέχους της «Ανοιχτής Πόλης» (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων) και μέλους της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης αλλά και πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ με καλυμμένα πρόσωπα και χωρίς διακριτικά σταμάτησαν την Πόπη Μέλλιου στα Εξάρχεια. Της ζήτησαν την ταυτότητά της, όταν όμως η ίδια ζήτησε επίσης τα στοιχεία των αστυνομικών που δεν έφεραν διακριτικά, την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Η ίδια διηγείται ότι κάλεσε συνάδελφό της και της είπε τι συμβαίνει δηλώνοντας ότι προσπαθούν να την απαγάγουν. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός την προέτρεψε να καλέσει την Αμεση Δράση, όπως και έκανε.

Αφού μίλησε με τρεις διαφορετικούς αστυνομικούς, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου μετά από ώρα της ανακοινώθηκε ότι έχει συλληφθεί γιατί σημείωνε τις πινακίδες των αστυνομικών, και πρόκειται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Επιπλέον, καταγγέλλει ότι της πήραν το κινητό, υπέστη σωματικό έλεγχο, σχεδόν την έγδυσαν και ένας από τους αστυνομικούς της είπε πως «επειδή είναι καλό κορίτσι, δεν θα της κάνουν κολπικό και πρωκτικό έλεγχο»! Μετά την ανακοίνωση του Αυτοφώρου, ζήτησε να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο της για να εισπράξει (πάντα κατά τα λεγόμενά της) την απάντηση από αστυνομικό: «Μην επικοινωνήσετε ακόμα, αυτό μπορεί να αλλάξει»... Μετά από δυο ώρες της επιτράπηκε να δει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ