Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Επιτυχίες... εκτός βάθρου

Χωρίς κάποιο μετάλλιο επέστρεψε από το Γκέτεμποργκ η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Αν και προσδοκίες υπήρχαν, κυρίως από αθλητές που συμμετείχαν στα άλμα και επιτεύχθηκαν προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων, εντούτοις δεν μπόρεσε κάποιος από τα μέλη της αποστολής να ...πιει και νερό.

Τις καλύτερες θέσεις από ελληνικής πλευράς κατέλαβαν ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος.

Ο Φιλιππίδης έχασε στις λεπτομέρειες μια θέση στο βάθρο. Ο Ελληνας άλτης ήταν τέταρτος στον τελικό με καλύτερο άλμα στα 5.76, επίδοση που πέτυχαν και οι Γερμανοί Οτο και Μορ που κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα έχοντας καλύτερες προσπάθειες (με την πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα) που το πέτυχε με την τρίτη. Νικητής ήταν ο Γάλλος Λαβινελί που επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά την κυριαρχία του στο αγώνισμα διατηρώντας τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης με άλμα στο 6.01. Μάλιστα, δοκίμασε και στα 6.06, εντούτοις ήταν άτυχος αφού ο πήχης δεν έπεσε όμως μετακινήθηκε κάποια εκατοστά με αποτέλεσμα οι κριτές να του βγάλουν άκυρη την προσπάθεια.

Στο ύψος ο 21χρονος Αντώνης Μάστορας έκανε σπουδαία εμφάνιση και ξεπερνώντας τα 2.29 που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ ήταν τέταρτος στον τελικό. Αντίθετα ο έτερος Ελληνας που αγωνίστηκε, ο Κώστας Μπανιώτης, υποφέροντας από πυρετό, ήταν 9ος με 2.19.

Κατά τ' άλλα, στην 5η θέση του τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας με καλύτερο άλμα στα 7.94 ενώ είχε ένα ακόμα στα 7.88 και τρία άκυρα. Νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Ρώσος Μενκόφ με 8.31.

Στα σπριντ ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε στην έβδομη θέση στον τελικό των 60μ.

Εκτός τελικού των 1.500μ. έμεινε ο Ανδρέας Δημητράκης αφού κατετάγη 12ος στον προκριματικό με χρόνο τρία λεπτά και 44.83 δευτερόλεπτα.

Τριπλό αποκλεισμό είχαμε στον τελικό του επί κοντώ γυναικών αφού καμία από τις Κυριακοπούλου, Στεφανίδη, Λεδάκη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ