Τρίτη 5 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Καταγγέλλει απολύσεις ασκούμενων δικηγόρων

Η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις δύο ασκουμένων δικηγόρων από τους εργοδότες δικηγόρους στους οποίους έκαναν την άσκησή τους, επειδή συμμετείχαν στην παναττική απεργία αλληλεγγύης στους επιταγμένους απεργούς ναυτεργάτες στις 6 Φλεβάρη και στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη (κατά την οποία απείχαν από τα καθήκοντά τους και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κάτω από το μανδύα του «συνεργάτη» περνάει η πιο σκληρή εκμετάλλευση, η στέρηση κάθε προστασίας και δικαιώματος, εξασφαλίζεται ένα ευέλικτο επιστημονικό προσωπικό για τους μεγαλοδικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες. Η Επιτροπή Αγώνα ζητά να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις, να καταργηθεί η άσκηση και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των μισθωτών και ασκουμένων δικηγόρων, καθώς και να πάρει θέση το ΔΣ του ΔΣΑ για τις απολύσεις.

Επίσης, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 13 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ για την ανάδειξη των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών των ασκουμένων και μισθωτών δικηγόρων και την οργάνωση της αντεπίθεσης.

Στο μεταξύ, η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων στην παραπάνω εκδήλωση, καθώς και σε ημέρα πανελλαδικής δράσης για τα προβλήματα των ασκουμένων και μισθωτών δικηγόρων, την Πέμπτη 7 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ