Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής

Την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, στην προκαθορισμένη ημερομηνία, στις 9 του Μάρτη στην Πτολεμαΐδα, ανακοίνωσε χτες η ΔΕΗ. Το έργο αναλαμβάνει η ΤΕΡΝΑ ΑΕ και τη σύμβαση θα υπογράψουν οι επικεφαλής των δύο επιχειρήσεων, παρουσία του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ σημειώνεται ότι η νέα μονάδα έχει συμβατική αξία περίπου 1,4 δισ. ευρώ και ότι «θα συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση της Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα». Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι στη δεδομένη φάση σκοπός της κατασκευής της μονάδας δεν είναι η παροχή φτηνής και επαρκούς ηλεκτρικής ενέργειας στο λαό, ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος λόγω της σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους λόγω της χρήσης ενός φτηνού εγχώριου καυσίμου σε ένα περιβάλλον αλματώδους και αντιλαϊκής τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η νέα μονάδα θα διαθέτει ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ