Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΣΑΦΑΡΙ ΕΣΟΔΩΝ από φόρους και τέλη φαίνεται ότι επιδόθηκαν με πάθος οι δήμοι της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συντασσόμενοι έτσι με την κυβερνητική πολιτική να αντισταθμιστεί η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση με νέα φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2013 ταμειακό πλεόνασμα 160 εκατομμυρίων δραχμών, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012. Το πλεόνασμα αυτό οφείλεται σε αύξηση, περίπου 18%, των ίδιων εσόδων των δήμων από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών και άλλα. Από αύξηση δηλαδή του λογαριασμού που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι δε εισπράξεις των δήμων εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 26% έναντι του ίδιου μήνα πέρσι.

ΑΘΩΟΣ λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χτες από το δικαστήριο, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της συνδρομής σε ληστεία (ταυτότητα), της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Οι κατηγορίες αφορούσαν στην επίθεση σε φοιτητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο που συμμετείχε στη ληστεία ανήκε στον Ηλ. Κασιδιάρη και αναγνωρίστηκε από τις πινακίδες κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας, στην πρόταση του, δέχτηκε πλήρως τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη και πρότεινε την αθώωσή του.

Αίσθηση επίσης, προκάλεσε η «μέθοδος» του συνηγόρου υπεράσπισης. Με υποβαθμίσεις, υποβιβάσεις και υποτιμήσεις, των όσων κατέθετε χτες ο τότε μεταπτυχιακός φοιτητής για την επίθεση που δέχτηκε, προσπάθησε να την αποδομήσει και να πει ότι όλα όσα λέει δεν είναι η πραγματικότητα! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, για ακόμη μια φορά η ασφυκτική επιβολή της παρουσίας πολλών χρυσαυγιτών, μέσα και έξω από την αίθουσα, όρθιων και καθιστών και ο κλοιός που δημιούργησαν στην είσοδο της, σπρώχνοντας προς τα πίσω όποιον ήθελε να πλησιάσει για να μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ