Κυριακή 10 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΙΤΑΛΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ Περισσότερες από δύο στις τρεις ιταλικές οικογένειες ή το 65% του συνόλου θεωρούν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες, όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 1990 δεν ξεπερνούσε το 40%. Η οικονομική κρίση πλήττει εντονότερα όσους πολίτες ζουν σε κατοικίες που ενοικιάζουν, είναι εργάτες ή άνεργοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Η ισπανική εθνική στατιστική υπηρεσία (ΙΝΕ) τοποθετεί το συνολικό αριθμό των ανέργων της χώρας στα σχεδόν 6 εκατομμύρια, ή περίπου στο 26% του ενεργού εργατικού δυναμικού της Ισπανίας. Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων UGT αποδίδει την αύξηση της ανεργίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας. Αυτές κατέστησαν ευκολότερες τις απολύσεις για τους εργοδότες.

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Στο 10,6%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1999, σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το τέταρτο τρίμηνο του 2012, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE). Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στη Γαλλία, η οικονομία της οποίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ανεργία στη Γαλλία θα φτάσει το 10,7% φέτος, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 5,7% της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ