Κυριακή 10 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΕΔΥΕ
Κοινός ο εχθρός του λαού σε Ελλάδα και Τουρκία

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Α. Σαμαρά με το μισό υπουργικό Συμβούλιο και 100 επιχειρηματίες στην Τουρκία, για το λεγόμενο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» και την υπογραφή 25 συμφωνιών, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, όπως και του τουρκικού, δεν ταυτίζονται, πολύ περισσότερο έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων των δύο χωρών. Με αυτήν την έννοια, αντίθετα με ό,τι παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση, οι λαοί και των δύο χωρών δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα από τις μπίζνες των ελληνικών και των τουρκικών (και όχι μόνο) μονοπωλίων. Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής ακολουθούν την αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική που ακολουθούν και στο εσωτερικό των χωρών τους.

Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας έχουν κοινά προβλήματα, την ανεργία, τη φτώχεια, τον κίνδυνο του πολέμου. Εχουν κοινούς εχθρούς, τους ντόπιους εκμεταλλευτές, τις αστικές κυβερνήσεις στις χώρες τους, τους διακρατικούς οργανισμούς των μονοπωλίων όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, τον εθνικισμό και το σοβινισμό. Πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα νέα επικίνδυνα σχέδια. Για να κατακτήσουν τη δική τους εξουσία, που είναι η μόνη που μπορεί να βάλει τέρμα στη βαρβαρότητα του άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου, της ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο, του δρόμου ανάπτυξης που τσακίζει τις ζωές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ