Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Εκτέλεση ομήρων

AMΠΟΥΤΖΑ.--

Τη χειρότερη εξέλιξη φαίνεται πως είχε η υπόθεση απαγωγής επτά αλλοδαπών εργαζομένων -εκ των οποίων ο ένας Ελληνας- από εργοτάξιο της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας ΣΕΤΡΑΚΟ στη βόρεια Νιγηρία στις 16 Φλεβάρη, καθώς φέρεται πως εκτελέστηκαν το Σάββατο από τους απαγωγείς τους, που δηλώνουν Νιγηριανοί ισλαμιστές - μέλη της ένοπλης οργάνωσης ΑΝΣΑΡΟΥ.

Η πιθανή εκτέλεση των τεσσάρων Λιβανέζων, ενός Ελληνα, ενός Βρετανού και ενός Ιταλού από τους ενόπλους της «Ανσάρου» φέρεται πως καταγράφεται σε άηχο βίντεο που κυκλοφόρησε στο «You Tube». Πληροφορίες δυτικών δικτύων αναφέρουν πως η εκτέλεση των επτά έγινε σε αντίποινα για τη μεταφορά Νιγηριανών και Γκαμποτζιανών στρατιωτών με βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη από τη Νιγηρία στο Μάλι όπου διαδραματίζεται από τις 11 Γενάρη η γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ο Νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών Αμπα Μόρο δήλωσε χτες το απόγευμα ότι «πιθανώς» εκτελέστηκαν οι επτά ξένοι όμηροι δίχως εντούτοις να είναι σε θέση να δώσει άλλες πληροφορίες. Νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε σε «διαθέσιμες πληροφορίες» που δείχνουν νεκρό τον Ελληνα όμηρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ