Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία σε νέους κινηματογραφιστές

Με την απονομή του βραβείου «Χρυσός Ιππος» στην ταινία «Τ' Αφρικανικά Παραμύθια» των Λόνι Μαρκές - Κλοντ Γκναούρι, γαλλικής παραγωγής, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 9ο Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στο φεστιβάλ τιμήθηκε και ο Ελληνας σκηνοθέτης Απ. Τεγόπουλος, με το «Χρυσό Ιππο Καριέρας» και τον έπαινο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Συγκεκριμένα τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι: «Αργυρός Ιππος» στην ταινία «Ενας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ. «Χάλκινος Ιππος» στην ταινία «Ελα να σου πω» της Κατερίνας Φιλιώτου. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι ταινίες «Μόνα Λίζα» του Ματέο Ντελμό (Ιταλία) και «Το φαγητό του Γιαν Καρνονά» (Γαλλία). Το βραβείο φωτογραφίας δόθηκε στον Μάριο Αμούρα για την ταινία «Μόνα Λίζα». Το βραβείο μοντάζ στην Ελισάβετ Χρονοπούλου για την ταινία «Ελα να σου πω». Το βραβείο ηχοληψίας στους Ντίνο Κίττον και Κώστα Βαρυμπομιώτη για την ταινία «Ενας λαμπερός ήλιος». Τα βραβεία ανδρικής ερμηνείας απέσπασαν ο Σαντρό Ντόρι στην ταινία «Μόνα Λίζα» και γυναικείας ερμηνείας η Βικτώρια Χαραλαμπίδου στην ταινία «Ενας λαμπερός ήλιος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ