Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROPA LEAGUE
Το κυνήγι του κέρδους επιτάσσει ... λίφτινγκ

Το ανελέητο κυνήγι κέρδους από την πλευρά επιχειρηματιών και το πρόσφορο έδαφος που προσφέρει το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη οδηγούν σε νέες ιδέες από πλευράς των πρώτων. Με αρωγό την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA), με την οποία πολυεθνικές εταιρείες, χορηγοί, μάνατζερς έχουν μια στενή και παράλληλα ιδιαίτερα κερδοφόρα σχέση, στα σκαριά φαίνεται να βρίσκεται το σχέδιο ενός ακόμα ...λίφτινγκ σε χρυσοφόρες από πλευράς κερδών ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, αυτή του Europa League, που όπως όλα δείχνουν θα υποστεί ακόμα ένα λίφτινγκ προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα χρόνια η συγκεκριμένη διοργάνωση άλλαξε όνομα και από Κύπελλο UEFA μετονομάστηκε σε Europa League καθώς και τρόπο διεξαγωγής. Μάλιστα, για το δεύτερο υπήρξαν δυο αλλαγές σε λιγότερο από τρία χρόνια αφού αρχικά περιλάμβανε δύο γύρους προκριματικών και ακολούθως δύο γύρους με φάση ομίλων και μετέπειτα διπλούς αγώνες μέχρι τον τελικό, ενώ λίγο μετά καταργήθηκε η δεύτερη φάση των ομίλων. Τώρα, κατά πληροφορίες, ετοιμάζονται καινούριες αλλαγές με προφανή στόχο να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι υπεύθυνοι της UEFA προσπαθούν στα νέα σχέδια να το συνδέσουν ακόμη περισσότερο με τον... παράδεισο για τα κέρδη τους που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο της UEFA, που αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2015 και έπειτα, προβλέπει τη συμμετοχή ομάδων από το Europa League στο Champions League της επόμενης χρονιάς, να μην υπάρχουν «αδιάφορα» ματς στους ομίλους και να υπάρξουν αλλαγές και στα προκριματικά. Μια άλλη πρόταση είναι η παγίωση και γεωγραφικών κριτηρίων στις πρώτες προκριματικές φάσεις, για να αποφεύγονται τα μεγάλα ταξίδια των ομάδων από την αρχή της σεζόν.

  • Με την κατάσταση στα περισσότερα παιχνίδια να παραμένει ρευστή διεξάγονται σήμερα οι επαναληπτικοί της φάσης των 16 στη διοργάνωση που θα καθορίσουν τις ομάδες για τα προημιτελικά. Αναλυτικά τα ζευγάρια (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Τσέλσι - Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1), Ιντερ - Τότεναμ (0-3), Βιτόρια Φενερμπαχτσέ - Πλέζε (1-0), Μπορντό - Μπενφίκα (0-1), Νιούκαστλ - Ανζί (0-0), Λάτσιο - Στουτγκάρδη (2-0), Ρούμπιν - Λεβάντε (0-0), Ζενίτ - Βασιλεία (0-2).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ