Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Υπηρεσιακή κυβέρνηση στη σκιά νέας αυτοπυρπόλησης

ΣΟΦΙΑ.--

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ που παρουσίασε τη νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, αναλαμβάνοντας να οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές της 12ης Μάη, υποσχόμενος, πρώτα από όλα, πως θα τηρήσει στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ο Ράικοφ, υψηλόβαθμος διπλωμάτης καριέρας, έσπευσε να διαλύσει τις αυταπάτες για τις δυνατότητες της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι ο ίδιος δε διαθέτει μαγικό ραβδί, για να λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Εσπευσε, ωστόσο, να δηλώσει σύμφωνα με τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εκπροσωπεί ότι είναι «ανέφικτη και οπισθοδρομική η πρόταση εθνικοποίησης του συστήματος διανομής ενέργειας», που εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια, προκαλώντας το τελευταίο τη λαϊκή οργή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς στην Ενέργεια, ένα αγαθό που ο λαός απολάμβανε στη διάρκεια του σοσιαλισμού με συμβολικό κόστος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ένας ακόμη Βούλγαρος αυτοπυρπολήθηκε προχτές έξω από το Προεδρικό Μέγαρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραματική επιδείνωση της ζωής του από την κυβέρνηση πλουτοκρατίας και ΕΕ. Ο 51χρονος άνδρας λούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά λίγο και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πιρογκόφ της Σόφιας σε κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα εγκαύματα. Πρόκειται για τον τέταρτο Βούλγαρο που αυτοπυρπολείται από τις 18 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ