Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση ΚΚΕ για το νέο χαράτσι στα σωματεία υγρού στίβου

Ερώτηση για το νέο ...χαράτσωμα των σωματείων υγρού στίβου μετά την απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να επιβάλλει παράβολο συμμετοχής 250 ευρώ στα επερχόμενα ηλικιακά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης (κατηγορίας νέων ανδρών/γυναικών και κάτω) κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόγκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

«Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) αποφάσισε την καταβολή παραβόλου συμμετοχής αξίας 250 ευρώ από πλευράς των μη μετακινούμεων (γηπεδούχων) Σωματείων που μετέχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης. Η απόφαση αφορά τα ηλικιακά πρωταθλήματα, δηλαδή από την κατηγορία νέων ανδρών/γυναικών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα. Μάλιστα, στην ομόφωνη, όπως τονίζεται, απόφαση της Ομοσπονδίας προβλέπεται ότι τα σωματεία στην Α' φάση των ηλικιακών πρωταθλημάτων θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό πριν την κλήρωση των αγώνων. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι για τη Β' φάση το ποσό θα ορίζεται αναλόγως της δαπάνης διεξαγωγής της, ενώ για τις τελικές φάσεις δεν προβλέπεται παράβολο συμμετοχής και η Ομοσπονδία αναλαμβάνει πλήρως το κόστος δαπάνης.

Ανεξάρτητα από την αιτιολόγηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας -επικαλέστηκε πενιχρή χρηματοδότηση- το θέμα είναι ότι για μια ακόμη φορά οι σύλλογοι πληρώνουν το ...μάρμαρο των προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατεύθυνση αυτή προτείνεται σε όλους τους αθλητικούς φορείς σαν λύση. Η μείωση των επιχορηγήσεων από πλευράς Πολιτείας οδηγεί στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να μετακυλήσει τα έξοδα στα σωματεία τα οποία φυσικά θα τα μετακυλήσουν στις οικογένειες των αθλούμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτό το χαράτσι, όπως και το προηγούμενο πριν δυο μήνες για τους αγώνες κολύμβησης, αφορά αγώνες παιδιών μικρών ηλικιών, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι τα έξοδα πάνε στους γονείς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει το χαράτσωμα των σωματείων και της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ