Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στο υπουργείο

Τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12 μ.) σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο πραγματοποιούν οι πέντε Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικών ταμείων, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείου Εργασίας, υγειονομικών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ) ενάντια σε διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση (σύστημα «Αριάδνη»). Οι διατάξεις αυτές, όπως καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες, ποινικοποιούν «την εργασία μας, απειλεί με βαρύτατες ποινές κάθε πράξη μας, ακόμα και αυτές που έχουν το στοιχείο της αμέλειας, και στην ουσία τρομοκρατεί το σύνολο των υπαλλήλων».

Με αφορμή το νομοσχέδιο και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Σε αυτές τις συνθήκες ολόκληρο το κράτος, μαζί και το συγκεκριμένο υπουργείο, δουλεύουν με ιερή ευλάβεια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτός ο στόχος που ΑΠΑΙΤΕΙ την ισοπέδωση των κατακτήσεων των εργαζομένων, των ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ παραγωγών του πλούτου - κερδών.

Το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα αντεργατικό τερατούργημα. Αποτελεί τεράστιο ψέμα ότι το περιβόητο σύστημα "Αριάδνη" έρχεται για να λύσει φαινόμενα διαφθοράς στην κρατική διοίκηση. (...) Ο στόχος είναι άλλος! Να γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (...) υπάκουοι εκτελεστές της φιλο-επιχειρηματικής πολιτικής. Να μην τολμούν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική, γιατί θα βρεθούν άμεσα στον προθάλαμο της απόλυσης μέσα από μια απλή καταγγελία. Το σύστημα "Αριάδνη" θα δουλέψει χέρι χέρι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και με τα συστήματα ατομικής αξιολόγησης που σχεδιάζονται.

Είναι βαριές όμως οι ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που για μήνες μας παραμυθιάζουν με τις υπουργικές "δεσμεύσεις" (σ.σ. για εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα, παροχή εξόδων κίνησης κτλ.) για να αναβάλλουν επ' αόριστον όποια ουσιαστική κινητοποίηση στους χώρους του Υπουργείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ