Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επέμβαση της αστυνομίας στο στρατόπεδο Καρατάσιου

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις συγκυβέρνηση και υπηρεσίες του στρατού, προκειμένου να πετάξουν έξω από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου το λαό της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε στη συνέχεια να ξεπουλήσουν τη δημόσια έκταση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Χτες το πρωί, μετά από αίτημα Κλιμακίου Ελέγχου του Στρατού κλήθηκε η αστυνομία για να απομακρύνει γονείς και μαθητές, αλλά και καλλιεργητές περιβαλλοντικών ομάδων που βρίσκονταν στο χώρο.

Η αστυνομία πήγε και επιχείρησε να εκκενώσει το χώρο απειλώντας με συλλήψεις. Αμεσα ξεσηκώθηκε ο λαός που μένει γύρω από το στρατόπεδο και απαίτησε μαχητικά την απομάκρυνση στρατού και αστυνομίας. Τελικά η αστυνομία αποχώρησε.

Σήμερα, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν μαζική εξόρμηση - ενημέρωση και στις 7 καλούν σε σύσκεψη μέσα στο χώρο του στρατοπέδου, μαζί με άλλους φορείς, προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για να αποδοθεί επιτέλους στο σύνολό του το στρατόπεδο στο λαό της περιοχής και να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Θυμίζουμε ότι το 2005 παραχωρήθηκε προσωρινά κατά χρήση έκταση 120,4 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στον πρώην δήμο Πολίχνης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία λόγω της δίκαιης απαίτησης του Δήμου να παραχωρηθεί ολόκληρο το στρατόπεδο σαν χώρος πρασίνου και αναψυχής με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Ο πρώην δήμος Πολίχνης έκανε παρεμβάσεις, παιδική χαρά, κ.λπ. Σ' αυτή την έκταση κατά καιρούς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, παίζουν τα παιδιά, ενώ λειτουργεί και ένας κήπος που δημιουργήθηκε από την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ