Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Κομβική αναμέτρηση

Καθοριστικό για την συνέχεια των προκριμματικω του Μουντιάλ είναι για την εθνική ανδρών το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα κόντρα στην Βοσνία

Icon

Καθοριστικό για την συνέχεια των προκριμματικω του Μουντιάλ είναι για την εθνική ανδρών το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα κόντρα στην Βοσνία
«Σημαντικός αγώνας αλλά όχι τελικός». Με τη φιλοσοφία αυτή θα παραταχθούν απόψε (21:45, «Mega») στη Ζένιτσα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ελλάδα. Στο ντέρμπι κορυφής του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2014.

Οι δύο ομάδες μοιράζονται το βαθμολογικό ρετιρέ και ως στόχο έχουν τη νίκη. Ωστε, αν κάποια την κατακτήσει, να διατηρηθεί εκεί, αφήνοντας ταυτόχρονα τη βασική αντίπαλό της πίσω. Αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα για την τελική κατάκτηση της πρωτιάς.

Ομως, από την άλλη, μένουν ακόμα πέντε αγώνες (χωρίς τον αποψινό) ως το φινάλε. Και το βασικό στόχο που είναι η πρόκριση (απευθείας η πρώτη, με μπαράζ η δεύτερη της βαθμολογίας) στα τελικά της διοργάνωσης. Γι' αυτό, γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι -έχουν παραδεχτεί πως- δε θα στεναχωρηθούν και με την ισοπαλία. Την ήττα θέλουν να αποφύγουν, γιατί θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στην προσέγγιση του στόχου.

Ο Σάντος και οι παίχτες του, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, κωδικοποιώντας τες σε δύο παραμέτρους. Την ποιότητα της αντιπάλου και την ισχυρή έδρα. Δηλώνουν πάντως έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό (νίκη ή ισοπαλία) στηριζόμενοι στις δυνάμεις και στις δυνατότητές τους, καθώς και στην εμπειρία που διαθέτουν.

Οι άλλες δύο αναμετρήσεις του ομίλου είναι Σλοβακία - Λιθουανία, Λιχτενστάιν - Λετονία. Η βαθμολογία: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ελλάδα 10, Σλοβακία 4, Λιθουανία 4, Λετονία 3, Λιχτενστάιν 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ