Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΛΗΓΕΡΗΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΛΗΓΕΡΗΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του άξιου παλικαριού - του ανυποχώρητου μαχητή - του τιμημένου παιδιού του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, που τόσο άδικα και ξαφνικά μας «άφησε», και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρουμε 18.000 δρχ. στο κόμμα που τον διαπαιδαγώγησε, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Φλώρινας. Με την υπόσχεση να δυναμώσουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές. Για ένα μαζικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για το Μέτωπο, για την προκοπή του λαού.

Σύντροφοί του από τη Φλώρινα

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΖΙΓΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Αντώνης Μπάικας, εργάτης της «Τυποεκδοτικής», πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΖΗ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα και πάλευε ως την τελευταία της πνοή - για τα ιδανικά μας - και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Δέσποινα και Χρήστος Σιμαρδάνης

* * *

Φωτ.

Στις 23 Μάρτη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του ΜΑΡΚΟΥ ΔΟΥΛΗΓΕΡΗ. Υπήρξε σεμνός αγωνιστής, αγνός πατριώτης κομμουνιστής, αγαπητός από φίλους και αντιπάλους.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Τάκης Δουλήγερης και η γυναίκα του Ανδριανή προσφέρουν, μέσω ΚΟ Φλώρινας, 20.000 δρχ. για την υλοποίηση των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ,

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ γεννήθηκε στο Αχλαδοχώρι Σιδηροκάστρου το 1938. Εζησε τη βαρβαρότητα του μεταδεκεμβριανού κράτους, όταν οι γονείς του, κυνηγημένοι για την πατριωτική δράση τους, εγκατέλειψαν το ελληνικό έδαφος. Ο Νίκος σε ηλικία 12 χρόνων γίνεται ο «αρχηγός» της υπόλοιπης φαμίλιας. Εγκαταστάθηκε στο Μενίδι και πάλεψε σκληρά για να στηρίξει στη ζωή τα υπόλοιπα αδέρφια του.

Θανάσης Χριστοδούλου
Θανάσης Χριστοδούλου
Εργατικός, τίμιος, ευαίσθητος στον πόνο των συνανθρώπων του, πολέμιος της αδικίας και της εκμετάλλευσης, κερδίζει την εκτίμηση των συναδέλφων του στις Λαϊκές Αγορές της Αθήνας, οι οποίοι και τον εκλέγουν στο ΔΣ του Σωματείου τους.

Ο κύκλος της ζωής του Νίκου έκλεισε στις 20 Μάρτη 2001 στην ηλικία των 63 χρόνων. Κηδεύτηκε από το Νεκροταφείο του Μενιδίου.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 70.000 δρχ.

Μαρία Χατζή

Ηλίας Κωτάκης

Σουλτάνα και Γιώργος Λεμονίδης


Γιώργος Μπαζίγος
Γιώργος Μπαζίγος

Χρήστος Σταμούλος
Χρήστος Σταμούλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ