Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα στην παράσταση «Το Φως που (πάντα) καίει»

Το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ καλούν στη θεατρική παράσταση «Το φως που (πάντα) καίει» του Κώστα Βάρναλη σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Βασίλη Κολοβού.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο κορυφαίο ποίημα του Βάρναλη «Το φως που καίει» με την προσθήκη της λέξης «πάντα» να υπογραμμίζει όχι μόνο τη διαχρονικότητα αλλά το μέγεθος της σημερινής επικαιρότητας του έργου. Μετά από ενενήντα χρόνια, ο λόγος του Βάρναλη παραμένει επίκαιρος. Εργο - ορόσημο της προοδευτικής ελληνικής λογοτεχνίας στον 20ό αιώνα αποτελεί σημαντική πολιτιστική πρόταση με την πνευματική παρακαταθήκη του μεγάλου «οδηγητή» των αγώνων του λαού για την κοινωνική του απελευθέρωση, για το γκρέμισμα του παλιού και το χτίσιμο του νέου κόσμου.

Συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνικά - κουστούμια: Στράτος Σαραντίδης. Μουσική επιμέλεια: Κική Κουτζανίδου. Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης. Ηχοι: Δημήτρης Λαμπράκης. Ερμηνεύουν: Βασίλης Κολοβός, Ολγα Μουργελά, Τάσος Αλαφάκης, Νίκος Μαυρουδής, Χάρης Αρώνης. Ακούγεται η φωνή της Ανδριανής Τουντοπούλου στη «Μάνα Γη».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:

Σήμερα Τρίτη 2 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων (Π. Γρηγορίου Ε΄ 12).

Τετάρτη 3 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων (Π. Γρηγορίου Ε΄ 12).

Παρασκευή 5 Απρίλη και Κυριακή 7 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7 - 9 & Αργυρουπόλεως)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας των διοργανωτών: 6944 750329 για Θέατρο Αμπελοκήπων, 6980 544880 για Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ