Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να αφεθεί ελεύθερη η Gonuz Yilmaz

Να παύσει η δίωξη και να αφεθεί ελεύθερη η αναγνωρισμένη πολιτική πρόσφυγας από την Τουρκία Gonuz Yilmaz ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Τονίζει στη σχετική ανακοίνωση:

«Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη και εξακολουθεί να κρατείται με κατηγορίες που η ίδια αρνείται, η Gonul Yilmaz, αναγνωρισμένη πολιτική πρόσφυγας από την Τουρκία, που ζει στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια. Η συγκεκριμένη σύλληψη αποτελεί μέρος μιας σειράς πρόσφατων προσαγωγών και συλλήψεων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι στο συνεχώς διευρυνόμενο πλαίσιο συμφωνιών των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος της πλουτοκρατίας των δύο χωρών και όχι των λαών τους, αναβαθμίζεται η λεγόμενη "αντιτρομοκρατική" συνεργασία, έτσι όπως καθορίζεται από τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Είναι απαράδεκτο, άνθρωποι που έχουν υποστεί διώξεις και βασανιστήρια από τα αντιδραστικά καθεστώτα της πατρίδας τους, που κατόρθωσαν να διαφύγουν και να αποκτήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένα Τουρκάλα πολιτική πρόσφυγας, να εξακολουθούν να διώκονται με διάφορους τρόπους και εδώ. Ζητάμε να παύσει κάθε δίωξη εναντίον της πολιτικής πρόσφυγα Gonul Yilmaz και να αφεθεί αμέσως ελεύθερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ