Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πόθεν έσχες»... το δικαίωμα αυτό;

Με ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται προς τον υπεύθυνο Αρχής Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμο, ο επιστολογράφος μας Αλέξανδρος Διβάνης, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, γράφει:

«Εδώ και μήνες περιμένω μια σαφή τοποθέτησή σας, απέναντι στο πρόβλημα που προέκυψε με το "πόθεν έσχες" των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, σας απευθύνω δημόσια τα εξής ερωτήματα και ζητώ δημόσια την απάντησή σας:

Δύναται ο οιοσδήποτε και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση το απόρρητο, να απαιτούν από το προσωπικό τους τη δήλωση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικονομικού περιεχομένου; Απ' ό,τι γνωρίζω, μόνο οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν αυτό το δικαίωμα το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Ποιος εγγυάται ότι τέτοιου είδους στοιχεία δε θα διαρρεύσουν, όπως άλλωστε κατά κόρον συμβαίνει και όλοι το γνωρίζουνε ότι τέτοιες διαρροές πολλούς από εμάς ταλαιπωρούν και αποτελούν αιτία πιέσεων και εκβιασμών;

Είναι δυνατόν το ίδιο το κράτος μέσω των υπηρεσιών του να ζητά απ' όλους εμάς να γίνουμε χαφιέδες δίνοντας στοιχεία για τρίτους, εφόσον μάλιστα αυτοί οι τρίτοι μη ερωτώμενοι άμεσα αρνούνται να παράσχουν αυτά τα στοιχεία;

Και για να γίνω πιο σαφής: Τυχαίνει να είμαι σύζυγος δημόσιου υπαλλήλου μη οντας ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος. Αρνούμαι να παραδώσω μέσω της συζύγου μου στην υπηρεσία της, με την οποία καμία σχέση δεν έχω, τα ζητούμενα προσωπικά μου δεδομένα. Προκαλώ δε, την υπηρεσία στην οποία υπάγεται να με καλέσει προσωπικά σε απολογία, εάν έχει τα κότσια να το πράξει. Τους αρνούμαι το δικαίωμα να καθιστούν τη σύζυγό μου χαφιέ εις βάρος μου.

Οντας σίγουρος ότι θα συναντηθούμε, αξιότιμε κύριε, ξανά στις επάλξεις του κοινού μας αγώνα για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επ' ευκαιρία της παρουσίασης από την κυβέρνηση του περίφημου "τρομονόμου", σας απευθύνω εγκάρδιους αγωνιστικούς χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ