Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ και το "Ριζοσπάστη"!»

Στο «φαινόμενο Γιαννόπουλος και τις κυβερνητικές επιδιώξεις», αναφέρεται σε επιστολή του ο Ντίνος Κοντογιαννόπουλος, Αντιστασιακός απ. Επισμηναγός στην οποία τονίζει ανάμεσα στα άλλα:

«Τα ερωτηματικά είναι πολλά: Πού το πάει ο πρωθυπουργός; Η κατρακύλα είναι μεγάλη. Τι είδους κυβερνητικό ήθος είναι όταν ο πολιτικός υπεύθυνος της μιας από τις «τρεις Εξουσίες» της δημοκρατικής πολιτείας, που λέγεται Δικαιοσύνη, έχει τη συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου; Οταν στο πρόσωπό του εστιάζεται το άκρον άωτον της ασυδοσίας; και από το στόμα του δεν υπάρχει ύβρις που να μην εκστομίστηκε και ποσότητες λάσπης να μην εκτοξεύτηκαν σε κάθε κατεύθυνση και κατά παντός μη αρεστού σ' αυτόν προσώπου;

Και παρακάτω συνεχίζει αναφερόμενος στην επίθεση κατά του «Ρ»:

«Του φταίει η αντικειμενική πληροφόρηση του λαού από το "Ριζοσπάστη"; Τούτα έχω να ειπώ: Πρέπει να πάψουν ιστορικά να στρουθοκαμηλίζουν. Ν' ανοίξουν τα μάτια ορθάνοιχτα της μνήμης και να κοιτάξουν κατάματα την πρόσφατη νεοελληνική ιστορία. Πρέπει να ιδούν, όσο πικρό κι αν τους φανεί, ότι άδικα ματαιοπονούν και αυτοί που έχουν φτάσει στο έσχατο της υποτέλειας και ο ανθύπατος που τους εντέλλεται. Πέρασαν δικτάτορες, εκπρόσωποι ινδάλματα της αστικής δημοκρατίας με λαμπρό μενταγιόν, «το ιδιώνυμο», Μεταξάδες, Γερμανοϊταλοί, Γερμανοτσολιάδες, γκαουλάιτερ, βρετανικά φίδια, Ρεξ Λήπερ, Γκρέηντυ, Πιουριφόιδες και συνέχεια διάδοχοί τους μέχρι σήμερα. Ο «Ρ» και το ΚΚΕ άντεξαν, γιγάντωσαν το ρίζωμά τους μέσα στο λαό και, πρόσφατα, γιόρτασαν τα 80 χρόνια τους. Ολοι οι πιο πάνω, το μόνο που κατόρθωσαν ήταν το μεγάλο αιματοκύλισμα του λαού».

Κατόπιν, ο επιστολογράφος μας, αφού υπενθυμίζει τα λογής αστικά κόμματα που εξαφανίζονταν αλλάζοντας ονόματα συνεχώς, για να φθάσει το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη σήμερα να συναγωνίζεται ποιος θα πάρει τις κυβερνητικές καρέκλες, στα πλαίσια του δικομματισμού, σημειώνει:

«Αντίθετα, το ΚΚΕ με τους αγώνες του και τη δράση του, ριζώνει βαθιά μέσα στο λαό. Και, αφού καλεί τους διώκτες του τους σημερινούς και τον κ. Γιαννόπουλο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την ιστορία υπογραμμίζει: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από το ΚΚΕ και το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ