Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ν. Μαδούρο σε εκδήλωση στο Καράκας
Ο Ν. Μαδούρο σε εκδήλωση στο Καράκας
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η επίσημη έναρξη της εκστρατείας για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 14 Απρίλη μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες, που νικήθηκε από τον καρκίνο, ξεκίνησε χτες.

Οι δύο κύριοι διεκδικητές, είναι ο μεταβατικός πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα, Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι, ο οποίος είχε χάσει από τον Ούγκο Τσάβες στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.

Η πραγματική προεκλογική εκστρατεία πάντως έχει αρχίσει πριν καν φύγει από τη ζωή ο Ούγκο Τσάβες, με τις αήθεις επιθέσεις της αντιπολίτευσης και του Καπρίλες προς τον Τσάβες και την κυβέρνηση, που συνεχίζονται ενώ αναμένεται να κορυφωθούν στη συνέχεια. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Καπρίλες έχει ήδη τονίσει, πολλές φορές, ότι σε περίπτωση εκλογής του οι προνομιακές και αδελφικές σχέσεις με την Κούβα θα παγώσουν και η βοήθεια θα σταματήσει.

Ο Καπρίλες υπολείπεται του Μαδούρο σταθερά στις προθέσεις ψήφου με πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι πολύ πιο πίσω. Χτες η επίσημη προεκλογική περίοδος ξεκίνησε για τον Μαδούρο από την επαρχία Μπαρίνας, γενέτειρα του Τσάβες. Κατόπιν θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τον Τσάβες κατά την τελευταία του προεκλογική εκστρατεία πριν από έξι μήνες. Τον Μαδούρο στηρίζει και το ΚΚ Βενεζουέλας, που καλεί τα λαϊκά στρώματα να το υποστηρίξουν (η διαδικασία των εκλογών δίνει την δυνατότητα να ψηφιστεί ο υποψήφιος πρόεδρος μέσα από την υποστήριξη ενός κόμματος) και να δυναμώσουν την πάλη για να βαθύνει η λεγόμενη «Μπολιβαριανή Διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ