Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Για 18η μέρα συνέχιζαν έως χτες την απεργία τους οι λιμενεργάτες που απασχολούνται στην εταιρεία διαχείρισης λιμένων «Ultraport» στο λιμάνι Μεχιγιόνες στο βορρά της Χιλής, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Σύμφωνα με το δίκτυο «Τελεσούρ», σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιούν στάσεις εργασίας και άλλοι εργαζόμενοι και λιμενεργάτες στα λιμάνια όλης της χώρας.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ.-- Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που πλήττουν εδώ και δύο μέρες την πρωτεύουσα της Αργεντινής, έχουν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων (τουλάχιστον 40 επιβεβαιωμένοι) και εκτεταμένα προβλήματα από τις μεγάλες πλημμύρες. Το δίκτυο του μετρό πλημμύρισε ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι σφοδρότατες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, μετά την πτώση ενός λεωφορείου από γέφυρα, στη λεωφόρο Brasil, έναν από τους κύριους δρόμους που οδηγούν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΧΑΓΗ.-- Η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών «Martijn», που προωθούσε την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών» σεξουαλικών σχέσεων παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνη, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, αποφάσισε το εφετείο του Αρνεμ-Λοϊβάρντεν, κρίνοντας ότι μολονότι η αποστολή της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, εντούτοις «δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας»!

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράτζακ, διέλυσε χτες τη Βουλή και προκήρυξε πρόωρες εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν στο τέλος τρέχοντος μηνός.

ΚΑΜΠΕΡΑ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Με τη νέα κινεζική ηγεσία θα συναντηθεί η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία και φτάνει αύριο, Παρασκευή, στο Πεκίνο συνοδευόμενη από τρεις πρωτοκλασάτους υπουργούς της, υψηλόβαθμους τεχνοκράτες, διπλωμάτες και γνωστούς επιχειρηματίες. Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη της Γκίλαρντ, ως πρωθυπουργού της Αυστραλίας, στην Κίνα και η πιο υψηλόβαθμη πολιτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα, έχοντας βασικό στόχο την επίτευξη αμοιβαίας συμφωνίας, ώστε οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών να γίνονται απευθείας με τα δικά τους νομίσματα και όχι μέσω του αμερικανικού δολαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ