Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας

Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας πραγματοποιεί (11 - 12/4) το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα (20' - 30') από το κάθε έργο, με μορφή αναλογίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Πρόκειται για άγνωστα στην Ελλάδα έργα από διάφορες χώρες.Τα αναλόγια θα συνοδεύονται από σύντομη παρουσίαση του κάθε συγγραφέα και της δουλειάς του/της. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις παρουσιάσεις των έργων.

Στόχος είναι να παρουσιάζονται στην Ελλάδα οι νέες δραματουργικές τάσεις, παγκοσμίως. Αρκετά από τα έργα που παρουσίασε το Φόρουμ στο παρελθόν, ανέβασαν Ελληνες σκηνοθέτες. Μέχρι τώρα το φόρουμ έχει παρουσιάσει 41 έργα, από 35 χώρες και συγγραφείς.

Το παρουσιαζόμενα έργα πρέπει να είναι σύγχρονα (γραμμένα από το 2009 και εξής) και να πληρούν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω κριτήρια: να έχουν διαγράψει μια πετυχημένη πορεία. Να έχουν επαινεθεί από την κριτική. Να είναι πρωτότυπα, να εκπροσωπούν τη σύγχρονη γραφή. Να έχουν μεταφραστεί ή παρουσιαστεί στο εξωτερικό. Να έχουν κερδίσει διακρίσεις. Να έχουν απασχολήσει για το περιεχόμενο ή τη μορφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ